Är Miljonlotteriet en bluff eller säkert?

Inom spelbranschen är Miljonlotteriet bland de mest pålitliga och säkra alternativen. Miljonlotteriet har tillstånd att bedriva lotteri från den statliga Spelinspektionen och från år 2020 kommer de även att inneha en spellicens för online spel. Sedan ska vi inte glömma att nämna faktumet att Miljonlotteriet är en sann veteran inom industrin, det har varit verksamt i över 50 år!

Miljonlotteriet är ett företag som värnar om relationen till sina kunder. Miljonlotteriet grundades år 1964 och ägs av företaget IOGT-NTO, vilket de har gjort ända sedan starten. IOGT-NTO är en svensk nykterhetsorganisation som arbetar för samhällsbefrämjande ändamål, främst för att barn ska kunna växa upp i en nykter miljö. Miljonlotteriet är alltså som synonymt med medmänsklighet, hela dess överskott går faktiskt direkt till den välgörande organisationen IOGT-NTO.

Miljonlotteriet utnyttjar BankID för inloggningar, vilket är lika smidigt som säkert.

Säkerhet då och nu

Miljonlotteriets framgångsresa började med att de erbjöd sina kunder prenumerationer på lotter via posten, men med tiden har de också anpassat sig efter den växande efterfrågan på online service. Idag utnyttjar majoriteten av kunderna Miljonlotteriets hemsida, men du kan självklart fortfarande prenumerera via posten. Miljonlotteriet har i enlighet med detta utvidgat sina tjänster för att erbjuda ett rikt utbud på bingospel med mera och de har stort fokus på säkerhet online.

När det kommer till säkerheten online är Miljonlotteriet långt framskridna. Miljonlotteriets hemsida utnyttjar den senaste krypteringen, medan betalningar och insättningar sker genom väl beprövade och beryktade teknologier som Swish, kortbetalningar och uttag via banköverföring. Du behöver inte oroa dig över varken dina pengar eller personuppgifter när du spelar på Miljonlotteriet.

Miljonlotteriet trygg e-handel

Ett annat sätt som visar att Miljonlotteriet inte är en bluff eller kommer utsätta dig för bedrägeri är att du kan se videor från folk som vunnit hos dem. Det ger en transparens och du kan därmed se att det är fullt möjligt att vinna både små och stora vinster när du spelar på lotteriet. Även när du spelar i deras bingorum kan du hela tiden se vem som vinner varje gång och även skriva i en chatt.

Det är också ganska logiskt att ett företag inte hade överlevt i över 50 år om de inte gått att lita på och de hade inte heller godkänts för lotteritillstånd eller spellicens vilket de har. Du kan med andra ord alltid känna dig trygg som spelare hos Miljonlotteriet då de erbjuder en säker spelupplevelse både när du prenumererar på lotter via posten och när du spelar på deras hemsida.

Miljonlotteriet drivs av IOGT-NTO och har funnits sedan år 1964. De erbjuder säkra spel och innehar de tillstånd som krävs för att få erbjuda spel till svenska kunder. Betalningsmetoderna är säkra och även inloggningarna, du kan med andra ord känna dig trygg när du spelar på Miljonlotteriet.

Registrering, inloggning och betalningar

Det är både smidigt och säkert att registrera dig på Miljonlotteriet och det enklaste sättet är att göra det via nätet. När du skapar ett konto via hemsidan väljer du själv om du kommer att logga in med BankID eller lösenord. Vi rekommenderar att du väljer BankID då det är den säkraste metoden, men även om du väljer lösenord så sker din registrering krypterat och säkert.

Detsamma gäller för dina inloggningar, de är alltid säkra så att ingen ska kunna komma åt dina uppgifter. Oavsett om du loggar in med lösenord eller BankID kan du känna dig trygg, då Miljonlotteriet använder sig av de säkerhetsföreskrifter de borde för att försäkra dig om en säker spelupplevelse.

Insättning och uttag

En annan sak som är mycket viktigt när det kommer till att veta om ett företag är pålitligt eller ej är att kontrollera vilka betalningsmetoder de erbjuder. När det kommer till Miljonlotteriet är det lite skillnad på metoderna beroende på om du spelar genom att skrapa lotterna fysiskt eller på nätet. Om du prenumererar på lotter som du får hem på posten är följande betalningsmetoder tillgängliga:

 • Autogiro – med den här metoden slipper du fakturaavgift och slipper tänka på betalningen
 • E-faktura – fakturan kommer till din internetbank
 • Faktura – om du inte väljer något av ovanstående alternativ skickas en pappersfaktura hem till dig. Då tillkommer en avgift.

Om du istället väljer att sätta in pengar i din spelplånbok på Miljonlotteriet för att skrapa lotter utan prenumeration eller spela bingo kan du använda dig av följande metoder för insättningar:

 • Kortbetalning – en säker och vanlig betalningsmetod som många känner sig trygg med att använda
 • Swish – en mobil betalningsmetod som är väldigt populär på grund av sin snabbhet och säkerhet

När det kommer till vinstuttag kan du få kontanter överförda till ditt bankkonto med vanlig banköverföring, vilket kan ta några bankdagar, men det är för att de noga kontrollerar att kontot tillhör dig så att du kan känna dig trygg. Beställer du varuvinster skickas de givetvis också med säkra leveransmetoder.

Miljonlotteriet väljer att erbjuda kvalitet framför kvantitet, därför erbjuder de inte en stor mängd spel och betalningsmetoder. De är mer fokuserade på att enbart använda det bästa så att kunderna kan känna sig trygga med att spela hos dem. Det är bättre att ta det säkra före det osäkra och det är just vad det här lotteriföretaget gör.

När du vill bli kund hos Miljonlotteriet är det både snabbt, smidigt och säkert att registrera dig, både via BankID och lösenord. Detsamma gäller inloggningar på sajten, de sker krypterade så att dina uppgifter hålls skyddade från obehöriga. Om du prenumererar på lotter från Miljonlotteriet kan du antingen betala via autogiro, e-faktura eller faktura. För dig som hellre sätter in pengar och skrapar lotter du köper styckvis kan du sätta in pengar med bankkort eller Swish. Uttag av pengar sker alltid med banköverföring.

Bra kundservice ger trygghet

En annan viktig aspekt gällande huruvida du kan lita på ett spelföretag är om de har en kundservice som du kan kontakta ifall du upplever problem eller har funderingar. Det spelar inte så stor roll när de har öppet, så länge du vet att de finns där på någotsånär humana tider. På Miljonlotteriet kan du nå kundtjänsten på många olika sätt så att du kan känna dig ännu tryggare:

 • Telefon
 • Live-chatt
 • Email
 • Kontaktformulär

Miljonlotteriets kundservice har öppet på vardagar mellan klockan 09.00 och 17.00 via telefon och du ringer dem på ett svenskt telefonnummer. Ibland kan du få uppleva en del väntetid när du ringer men det är i vilket fall som helst positivt att du kan ringa till kundtjänsten. Det är långt ifrån alla spelföretag som erbjuder detta kontaktalternativ.

Du kan också chatta med Miljonlotteriet och då är öppettiderna varje måndag till fredag mellan klockan 09.00 och 16.45. Det är ett kontaktsätt som föredras av många då det vanligtvis går snabbt och även är smidigt. Väntetiden är vanligtvis på bara en eller ett par minuter.

Att mejla kundtjänsten är också möjligt, det kan du givetvis göra när som helst men svar får du under kundservicens öppettider. Om du har tid att vänta och kanske har en mer omfattande fråga kan mejl vara ett bra kontaktalternativ.

Miljonlotteriet erbjuder flera olika sätt till kontakt med deras kundtjänstavdelning.

Miljonlotteriet finns även tillgängliga på flera olika sociala medier. Där kan du se bilder och videor av vinnare, kommentera inlägg och läsa mer om lotteriet och dess arbete. De finns tillgängliga både på Facebook, Instagram och Youtube.

Miljonlotteriet på Instagram

Utöver sin kundtjänstavdelning har Miljonlotteriet även en sida med vanliga frågor och svar där du kan läsa dig till mycket information. Under frågorna finns även ett kontaktformulär där du kan ställa frågor till kundtjänsten. Med alla sina alternativ till kontakt kan du alltid räkna med bra hjälp.

Miljonlotteriet erbjuder även en annan sak som gör att du som kund kan känna dig väldigt trygg och det är att de har ett eget kundombud. De vill att du ska kunna nå dem för att ge feedback, komma med idéer och lämna klagomål till kundombudet. Kundombudet är helt opartiskt och hjälper dig om det uppstår en situation där du inte känner dig nöjd med hur du har behandlats.

Miljonlotteriet har en kundtjänst som finns tillgänglig via både mejl, telefon, live chatt och sociala medier. De har öppet under kontorstider på vardagar vilket räcker mer än väl. De har också en avdelning med frågor och svar samt ett kundombud som hjälper dig med dina frågor och klagomål.

Ansvarsfullt spelande

En annan aspekt som har att göra med om en spelsajt är seriös eller inte är hur de hjälper sina spelare att spela på ett sunt sätt. Ansvarsfullt spelande är någonting som är mycket viktigt och någonting som den nya svenska spellagen lägger mer fokus på. Även här har Miljonlotteriet koll på vad som krävs och de erbjuder sina kunder följande:

 • Spelbegränsningar
 • Avstängning från spelkontot
 • Länkar till flera hjälporganisationer för dig som har problem med spelandet

Miljonlotteriet tar helt enkelt spelansvar på stort allvar och är även medlemmar i Spelbranschens Etiska Råd (SPER). De följer också branschreglerna för marknadsföring och försäljning. Dessutom har de även tillåtelse av Spelinspektionen i Sverige att bedriva spelverksamhet.

Sper

Då Miljonlotteriet ägs och drivs av en organisation som arbetar mot beroende av alkohol och droger har de givetvis koll på spelberoende och motverkar detta. Skraplotter och bingospel har en låg risk för att framkalla ett beroende och det är enbart de spel de erbjuder sina kunder. Därför använder de sig enbart av marknadsföring som riktar sig till personer över 18 år och som inte uppmanar till överdrivet spelande.

Kontroller och gränssättning

När du spelar på Miljonlotteriet kan du själv sätta upp gränser gällande både pengar och tid för att förhindra att du spelar för mycket. Det är ett mycket bra sätt att kunna begränsa hur mycket du spelar för samt hur mycket tid du lägger på att spela. Du är den som vet bäst hur din ekonomi ser ut och vad den klarar av.

Miljonlotteriets spelanalys

Miljonlotteriet erbjuder dig möjlighet att ställa in en gräns för hur mycket pengar du kan sätta in varje dag, vecka och månad. Du kan även ställa in hur mycket pengar du är redo att förlora varje dag, vecka och månad. Sist men inte minst kan du även ställa in mängden tid du vill lägga på ditt spelande.

När du uppnår en gräns du satt på Miljonlotteriet stoppas du från att spela tills en ny tidsperiod börjar. Du kan höja och sänka dina gränser när du vill, sänkningar verkställs omedelbart medan höjningar tar 48 timmar innan de börjar gälla.

Miljonlotteriet ger alla sina spelare möjligheten att begränsa sitt spelande.

Miljonlotteriet ger dig också möjligheten att stänga av dig från spel på deras hemsida när du vill. Du väljer tidsperiod mellan en vecka, en månad eller tills vidare, där tills vidare gäller i minst ett år. Du kan inte häva den här avstängningen och det kan inte heller Miljonlotteriets kundtjänst.

Förutom de här verktygen erbjuder Miljonlotteriet ett självtest där du kan göra ett test anonymt och se hur ditt spelande ser ut. De har också ett verktyg kallat Playscan som du kan aktivera och det kommer då hålla koll på ditt spelande på sajten. Playscan kan då analyser ditt spelande och signalera till dig ifall du är på väg mot ett riskfyllt spelande.

Miljonlotteriet har också länkar till flera olika ställen dit du kan vända dig om ditt spelande skulle bli ett problem. De tar på så sätt så mycket ansvar de kan för sina spelare, vilket innebär att de verkligen är en säker sajt att spela på. De är helt enkelt en av de säkraste på marknaden.

Miljonlotteriet förespråkar ett ansvarsfullt spelande och erbjuder sina spelare flera verktyg för att de ska kunna spela sunt. Du kan sätta upp gränser för pengar samt tid och du kan stänga av dig själv från spel på sajten. Om du upplever att du har spelproblem hittar du dessutom länkar till flera olika organisationer som arbetar med detta.

Miljonlotteriet är för tillfället inte anslutet till det nationella avstängningsregistret Spelpaus.se då de än så länge enbart har ett lotteritillstånd. Från år 2020 kommer de att ha en spellicens och de kommer då att anslutas till Spelpaus.se
Du kan kontakta Miljonlotteriet via mejl, telefon och chatt varje vardag under dagtid. Om du behöver hjälp under helger eller nätter är det inte möjligt
Du har möjlighet att höja dina spelbegränsningar när du vill, men höjningen verkställs inte förrän efter 48 timmar.
Playscan är ett verktyg som du kan aktivera på dina sidor hos Miljonlotteriet. Playscan kommer att hålla koll på ditt spelande och ibland ställa frågor till dig. Om verktyget uppfattar att ditt spelande blir riskfyllt kommer du att meddelas om det.
Nej Miljonlotteriet har alltid delat ut sina vinster genom alla år som det har varit verksamma.
Ja du kan välja att registrera dig på Miljonlotteriet med BankID, vilket också rekommenderas på grund av säkerhetsskäl. Du kommer då även logga in med ditt BankID.

Blogg

Tillbaka Nästa
30.01, 09:05 A.Alfredsson

Karlskogavinst på Trisskrap

21.01, 07:03 A.Alfredsson

Lotto söker miljonvinnare i Finspång

14.01, 03:02 A.Alfredsson

Satsar på bildkonst med vinst i Nyhetsmorgon

6.01, 02:56 A.Alfredsson

I slutet av året kom den – Lottos första miljonvinst

27.12, 08:54 A.Alfredsson

Storvinst till Östhammar

12.12, 08:52 A.Alfredsson

100 000 kronor i födelsedagspresent

21.11, 11:59 A.Alfredsson

Pensionär vinner storvinst

6.11, 08:58 A.Alfredsson

Spelat samma rad i 30 år – vann miljonvinst!

16.10, 11:56 A.Alfredsson

Skraplotten – den perfekta gåvan

6.10, 05:44 A.Alfredsson

Vann storvinst på lotto i rättan tid

4.10, 11:54 A.Alfredsson

Lottosajt bröt med spellagen

27.08, 08:24 A.Alfredsson

SkrapLottos levererar sin första storvinst sedan lanseringen

27.08, 08:23 A.Alfredsson

Öka spänningen – spela tillsammans på Svenska Spel

27.08, 08:21 A.Alfredsson

Senaste miljonvinsten på Lotto gick till två bröder i Västerås

Anna
Alfredsson

Betygsätt

32 Röster

4.7