Miljonvinst på Lotto gick till familj i Västerås

27.08, 08:21 A.Alfredsson
Uppdaterad: 27.08, 08:26

Det var vid lottodragningen den 7 augusti som en miljonvinst delades ut till en familj i Västerås. Familjen, bestående av tre personer, hade deltagit i ett tioveckorssystem för bolagsspel för sammanlagt 460 kronor och blev minst sagt förvånade när de insåg att de hade vunnit. Pappan i familjen, som befann sig utomlands vid vinsttillfället, trodde inte på sina två söner när de ringde upp honom för att berätta nyheten, utan bad dem skicka en skärmdump som bevis.

Såg inte ljust ut

På onsdagskvällen satt de två bröderna helt omedvetna om hur dagen skulle sluta. De kom plötsligt på att de skulle rätta sina lottorader men ingen av dem förväntade sig en miljonvinst. Det började med endast ett fåtal rätt på Lotto 1 och inte förrän Lotto 2 började numren ramla in. De kunde inte tro sina ögon utan var tvungna att logga in på sitt konto för att kontrollera att det verkligen var sant, vilket det visade sig vara. Reaktion blev total tystnad.

Ska köpa lägenheter

Familjemedlemmarna beslutade sig för att dela på summan rakt av, vilket resulterade i 333 333 kronor var, en summa som de alla var nöjda med. Lite extra nöjda var nog de två bröderna som båda hade gått i tankar om att köpa sig varsin lägenhet. Med vinstpengarna har de nu fått en bra summa för en insats. Hur den pensionerade pappan kommer spendera sina pengar är oklart men sönerna är övertygade om att det kommer vara på något bra.

Kommer fortsätta spela

Miljonvinsten kommer inte stoppa familjen från att fortsätta spela på Lotto, faktum är att de planerar att förlänga sitt spel för att ha chansen att vinna igen. Magnus Fridell på Svenska Spel berättar att det var första gången i år som ett bolagsspel fick alla rätt på Lotto och uttrycker sin glädje över att fler får ta del av storvinster. Om du vill testa din lycka sker lottodragningarna varje onsdag och lördag och kostar 3 kronor per rad och omgång.

Anna
Alfredsson

Betygsätt

Röster

0