Storvinst till Östhammar

27.12, 08:54 A.Alfredsson
Uppdaterad: 6.01, 02:55

Åke Rosander från Östhammar glömde plånboken hemma när han skulle lämna in ett spel på Svenska Spels Stryktipset. Hans fru hjälpte till med att hämta Åkes plånbok, och när väl Åke kunde lämna in sin Stryktips-rad så valde han även att spontant köpa två trissslotter. Ett lyckat spontanköp skulle det visa sig, då en av lotterna innehöll tre tv-rutor, som innebar att Åke fick åka till TV4 Nyhetsmorgons studio för att skrapa Triss i TV.

Åke är pensionär och tycker om att fixa med sitt hus och sin trädgård i Östhammar. Som sällskap till Stockholm och TV4 Nyhetsmorgon tog Åke med sig sin fru sedan 50 år tillbaka och en av sina döttrar. Det var alltså Åkes fru som var den ofrivilliga hjärnan bakom planen som gjorde att Åke fick skrapa Triss i TV. Köpet av två Trisslotter var helt spontant och inget som de vanligtvis brukar göra när Stryktipsraden lämnas in.

En kvarts miljon kronor rikare

Väl i TV4 Nyhetsmorgons TV-studio så var Åke spänd av förväntan innan det var dags för skrapet av en stor Trisslott. När sista rutan av lotten var skrapad så visade det sig att vinsten skulle bli 250 000 kronor. Åkes fru och deras dotter som hade stått nervöst bakom kameran för att titta och heja på, dansade av glädje när de såg hur stor vinsten blev, även Åke själv verkade väldigt glad över den stora vinsten.

Programledaren frågade om frun skulle få en stor provision av vinsten, och Åke svarade skämtsamt att det är just nu under diskussion. Åke har inte riktigt bestämt sig vad vinstpengarna kommer att gå till, men möjligtvis funderar Åke på att köpa en traktor. Svenska Spels vinnarkommunikatör Natalie Vallin, säger att sättet som Åke vann sin Trissvinst med ett spontanköp är otroligt och att det aldrig riktigt går att veta vad tillfälligheter kan leda till för saker.

Anna
Alfredsson

Betygsätt

Röster

0