Lotto söker miljonvinnare i Finspång

21.01, 07:03 A.Alfredsson
Uppdaterad: 6.01, 03:04

Lotto samlar varje lördag spelare runt om i Sverige, och en spelare sitter kanske aningslös och väntar på sin vinst i Finspång i Östergötland. Lotto söker alltså nu den Finspångsbo som prickade in 7 rätt på Lottospelet online och nu väntar på sin miljonvinst, närmare bestämt fyra miljoner svenska kronor. Lottospelaren som nu söks satsade 72 kronor på sin vinstrad. Att vinsten blev så stor i lördags berodde på att ingen spelare lyckades pricka in de sju bollar som drogs under onsdagen.

Hela 5 982 326 rader lämnades in, som alltså inte fick till rätt lottorad. Man kan därför tänka sig att många hugade spelare väntade med spänning på resultatet i lördagens Lottospel. Uppgiften att söka rätt på miljonvinnaren i Finspång i lördagens Lottospel har Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson. Han berättar att det är en angenäm uppgift att försöka få tag på de eller de vinnare som hade lyckan på sin sida denna lördag.

Har Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson världens bästa jobb?

Många tycker nog att vinnarambassadör Pierre Jonsson har världens bästa jobb. Han gissar att en vinst på 4 076 594 kronor inte är helt fel nu i novembermörkret. Och vi är nog många som är beredda att hålla med honom om detta. Svenska Spels vinnarambassadör vet ännu inte om det blir en total överraskning eller om personen gått in på nätet och själv rättat miljonvinnarraden. Först återstår arbetet att försöka få tag på den lyckliga vinnaren.

Pierre Jonsson säger att det kan mycket väl vara så att spelaren inte är ensam om sin vinst utan ska dela med några andra lottospelare. Men delad glädje är ju dubbel glädje, sägs det, och det kan nog många intyga. Rätt lottorad i lördagens dragning var 6-8-9-18-20-30-34. Många spelare har en stående rad, andra väljer slumpmässigt ut sina siffror medan andra använder sig av sina egna lyckonummer. Att denna sifferkombination är ett lyckonummer i Finspång är det nog ingen som tvivlar på.

Anna
Alfredsson

Betygsätt

Röster

0