I slutet av året kom den – Lottos första miljonvinst

6.01, 02:56 A.Alfredsson
Uppdaterad: 6.01, 02:56

För 90:de gången under år 2019 vann en spelare över en miljon kronor på Lotto. Denna gången hamnade vinsten på drygt 2,8 miljoner kronor till en spelare bosatt i Trelleborg. Tack vare att spelaren hade en rad med sex rätt utöver vinslotten med sju rätt blev den totala vinsten över 2,9 miljoner kronor istället för de initiala 2,8 miljonerna.

Tredje dragningen i rad med miljonvinst

Denna dragning var den tredje Lotto-dragningen i rad som delade en vinst över en miljon kronor. Vinstraden var en av sammanlagt 2,5 miljoner inlämnade rader. Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Vallin säger att denna vinst blir ett trevligt tillskott för vinnaren mitt i veckan under mörkret i december. Vallin menar även att vinsten blir ännu trevligare för att det är så kort tid till jul.

Miljonvinsten var den sjätte som delades ut till en Lottovinnare i Skåne under 2019 och den första miljonvinsten att delas ut till rad som var inlämnad i Trelleborg. Totalt har vinster värda 23,7 miljoner vunnits av spelare i Skåne, vilket innebär att snittvärdet per vinstrad uppgår till hela 4,1 miljoner kronor. Just denna vinstlott såldes av Direkten Entré i Trelleborg.

Dags att leta efter vinnaren

Nu börjar Svenska Spels arbete med att leta upp vem i Trelleborg som har vunnit miljonvinsten på 2,9 miljoner kronor och sedan kontakta personen med ett glatt besked. Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Natalie Vallin säger att det alltid är lika kul att kontakta nyblivna turspelsmiljonärer för att få höra vem det är som har vunnit och vad vinstpengarna ska användas till.

Natalie Vallin är också mycket glad över att Trelleborg fick sin första miljonvinnare på Lotto för 2019. Hon säger även ett stort grattis till affären där miljonvinstlotten lämnades in, Direkten Entré i Trelleborg, som fick den stora äran att sälja Trelleborgs första miljonvinst på Lotto under 2019. Om ytterligare miljonvinster hinner delas ut under 2019 är tveksamt, men vi håller tummarna.

Anna
Alfredsson

Betygsätt

Röster

0